FOR ET HALVT ÅRHUNDREDE SIDEN var jeg på Mallorca for første gang. Det var i sommeren 1966 med Spies Rejser. Jeg havde lokket Simon Spies til at finde den smukkeste fynske pige ved Sommerlandsfesten i Horne. På den tid kom alle de kendte sangere og orkestre til frokost hos mine forældre inden koncerten i forsamlingshuset. Også Bjørn Tidmand.
I 1979 raflede jeg løgn med Simon Spies om et interview – og i 2004 var jeg med på Spies Retro på Mallorca for at beskrive 60’ernes grisefester. Nu som før med Bjørn Tidmand.
Her talte jeg med Bjørn om showlivets lyse sider, men også om det liv, han selv levede udenfor forsamlingshuse, haller og byfester. Ikke mindst i Frimurerlogen.
Jeg fortalte om min mor, at hun som de fleste andre i landet elskede »Lille Sommerfugl« – at vi havde lovet at spille den når hun skulle forlade denne verden.
Efter hjemkomsten sad vi i Hvidovre i Bjørn Tidmands have og evaluerede turen til næste sommer reprise. Hvad der pluddselig skete, kan du se i dette filmklip – læse kapitlet i min bog »Proppen skal ud« eller på www.svendborgplus.dk.