TEST
Hother-Lille-Jens.png

Her arbejder Lille Jens og Hother med tankrensning i bunden af et skib.

 

Familien vendte ham ryggen. Så da Hother døde, fik naboen huset – og kattene arvede 300.000. Nyeste fra læserne: Direktør Pillerøvs dekret.

hother-christensen

Hother Christensen var en af de mange markante personligheder på Svendborg Værft. Han var en af de arbejdere, som ikke fik noget navn i værftets jubilæumsskrift. I værftets historieskrivning var der kun plads til folk med titler.

arbejdertyper-ny

kommunisterne-annonce-72dpiHother Christensens musikalske ideol var Fats Woller. Ved arbejdsdagens begyndelse på værftet – og i pensionisttilværelsen hjemme i Bagergade 52 – lød der altid glad jazzmusik fra klokken syv til otte. Den imponerende samling af gamle 78’ere – mere end hundrede – er en del af de talrige effekter, det lykkedes at erhverv i Hother Christensens dødsbo. Mest imponerende er i første blik de mange hundrede dias, der indirekte fortæller historien om Hothers interesse for kommunismen. Talrige besøg i Kreml og brevvekslinger med danske og russiske politikere venter på at blive sat i historisk sammenhæng. Amerikansk musik og russisk politik er ikke altid hverandres følgesvende.

 
 

hother-vaerftet3-1200dpi

Hothers hjem i Bagergade var et hyggeligt raritetskabinet. Hans store lidenskab var at bygge dampmaskiner og flyvemaskiner. Det blev til adskillige hundrede især dampmaskiner. De havde det fællestræk, at de allesammen fungerede perfekt. Besøgende havde oplevelsen at være gæster hos Georg Gearløs når der blev dækket op til deling af to pilsnere mens damp og snak fyldte stue eller værksted.

Statistik over toiletbesøgs varighed og hyppighed

Hothers humor og konsekvens i anliggender på værftet kunne ses overalt på den store arbejdsplads. Her er hans pseudonym – direktør Pillerøv – opslået ved et af toiletterne.