En god dag at dø med Sommerfuglen

FOR ET HALVT ÅRHUNDREDE SIDEN var jeg på Mallorca for første gang. Det var i sommeren 1967 med Spies Rejser. Jeg havde lokket Simon Spies til at finde den smukkeste fynske pige ved Sommerlandsfesten i Horne. På den tid kom alle de kendte sangere og orkestre til frokost hos mine forældre inden koncerten i forsamlingshuset. Også Bjørn Tidmand.

I 1979 raflede jeg løgn med Simon Spies om et interview – og i 2004 var jeg med på Spies Retro på Mallorca for at beskrive 60’ernes grisefester. Nu som før med Bjørn Tidmand.Spies-BB-rafler-løgn Her talte jeg med Bjørn om showlivets lyse sider, men også om det liv, han selv levede udenfor forsamlingshuse, haller og byfester. Ikke mindst i Frimurerlogen. Jeg fortalte om min mor, at hun som de fleste andre i landet elskede »Lille Sommerfugl« – at vi havde lovet at spille den når hun skulle forlade denne verden.
Efter hjemkomsten sad vi i Hvidovre i Bjørn Tidmands have og evaluerede turen til næste sommers reprise – Spies Retro 2005. Hvad der pludselig skete, kan du se i dette filmklip – læse kapitlet i min bog »Proppen skal ud« eller her på SvendborgPLUS.