Pas på, Svendborg • Meterhøje fundamenter

 

MENS FLERE TUSINDE familier vælger Svendborg til fremtidens hjem, forsøger en håndfuld investorer at tilegne sig netop de havnearealer, der har gjort byen ved Sundet til det, den er. Bedst udtrykt af Dirch Passer, der i 1944 var elev på Kogtved Søfartsskole og kær gæst hos Villy og Vimmer til de sidste år: »Svendborg er mit frikvarter«.

Da jeg var dreng, færdedes man stort set uhindret ved havnen, i gyder og gader. Sådan er det ikke mere. I takt med, at valgte politikere bliver sagsbehandlende embedsmænd, forsvinder adgangen til tidligere friarealer. Senest set i Kullinggade, hvor den værste investor tilsyneladende har fri adgang til at bygge hvor i Svendborg, han ser mulighed og behov for at forøge sin milliardformue. Med kommunal velsignelse til at lukke adgang til og færdsel langs Svendborgsund.

BEVAR SVENDBORG • STOP DET UDEMOKRATISKE VANVID. Engang var demokratiet styret af lokale partiforeningers mange medlemmer. I dag bor politikere og embedsværk i ét og samme ekspeditionskontor. Bedst beskrevet af et svar til investor, jeg i sommer fik kendskab til – sendt fra det pågældende udvalgskontor.:

»Jeg har endnu ikke nået at sende en dispensationsmail til lokalplanen for området«.

BEHOVET FOR ET AKTIVT PARTI..! Mens en døende fagbevægelse og bovlamme lokalpolitikere skamferer Svendborg, kan muligheden for at bevare, være nye aktører frem mod valget i 2025. Med rod i lokalsamfund og øerne i Det sydfynske Øhav kunne Moderaterne være fødselshjælpere. Jeg tilbyder selv min hjælp i det organisatoriske bagland – det sker efter lokalpolitiske erfaringer fra 15. august 1969 i Skårupøre, som journalist på Svendborg Avis og byrådsmedlem 1998-2002.